بازدید سایت خود را میلیونی کنید

مطالب پیشنهادی از سراسر وب

» دلار کانادا از گذشته تا حال

دلار کانادا از گذشته تا حال

دلار کانادا از گذشته تا حال

دلار کانادا ارز رسمی کشور کاناداست و برخی اوقات به آن “لونی – Loonie” هم گفته میشود. لونی نام پرنده محلی است که در کانادا زندگی میکند. اولین اسکناسهای کانادا در سال 1817 معرفی شدند. پوند کانادا در سال 1841 اولین ارز رسمی این کشور بود که ربطی به پوند انگلستان نداشت. در سال 1854 کانادا رو به نظام پولی متکی بر طلا آورد. با این حال در طول جنگ جهانی دوم تبدیل اسکناسهای کانادا به طلا مدتی متوقف شد و در نهایت در سال 1933 دیگر اسکناسهای کانادا قابل تبدیل به طلا نبودند.

در سال 1949 پوند کانادا جای خود را به دلار کانادا داد. در سال بعد دلار کانادا به یک ارز بدون پشتوانه و شناور تبدیل شد و این روند تا ۸۳۹۱ ادامه داشت، تا اینکه نظام ارزی ثابت معرفی شد. اما در سال 1970 دوباره دلار کانادا به یک ارز شناور تبدیل شد و از آن زمان همینطور باقی مانده است. در سال 1987 روی هک شد و از آن زمان اسم مستعار لونی برای دلار کانادا loon  سکه های یک دلاری کانادا تصویر پرنده انتخاب شد.

تاریخچه بانک مرکزی کانادا

در سال 1933نخست وزیر وقت کانادا کمیسیون سلطنتی بانکداری و ارزی را تأسیس کرد. بعداً ایده تأسیس بانک مرکزی کانادا ارائه شد. پیش از تأسیس بانک مرکزی کانادا، بزرگترین بانک کانادا بانک مونترال بود که به عنوان بانک مرکزی برای دولت کار میکرد و در آن زمان وزارت دارایی کانادا مسئول چاپ اسکناس بود. بانک مرکزی کانادا در سال 1934 در قالب یک بانک با سهامداری بخش خصوصی تأسیس شد تا استقلال سیاسی بانک مرکزی حفظ شود.

وظیفه بانک مرکزی کانادا تعیین سیاستهای پولی بود و از سال 1944 چاپ دلار کانادا به بانک مرکزی کانادا سپرده شد. سیاستهای پولی کانادا توسط آرای هیئت رئیسه بانک مرکزی تعیین میشوند .

هیئترئیسه بانک مرکزی کانادا شامل رئیس بانک مرکزی، معاون ارشد و چهار معاون دیگر رئیس بانک مرکزی کانادا میشود.


سیاستهای پولی بانک مرکزی کانادا

هدف بانک مرکزی کانادا نگه داشتن نرخ رشد تورم در بین 3 تا 1 درصد است تا روند ثبات قیمتی در میان مدت حفظ شود از نظر بانک مرکزی کانادا نرخ شناور ارز یکی از ابزارهای لازم برای دستیابی به این هدف است و در عین حال به بانک مرکزی این قدرت را میدهد که شوک های داخلی و خارجی اقتصادی را خنثی کند بانک مرکزی کانادا از ابزارهای پولی معمول مثل تغییرات نرخ بهره و عملیات بازار آزاد برای رسیدن به هدف تورمی 3تا 1 درصدی استفاده میکند .

علاوه بر این بانک مرکزی کانادا از ابزارهای پولی غیر معمول مثل سیاست های تسهیل مقداری پولی هم استفاده میکند بانک مرکزی بعد از بحران مالی جهانی سال 2008 به سیاستهای غیر متعارف روی آورده است.

همچنین بانک مرکزی کانادا برای هدایت انتظارات نرخ بهرهای سرمایه گذاران کنفرانس های مطبوعاتی را برگزار میکند. معمولاً زمانی که بانک مرکزی به افزایش نرخ بهره اشاره میکند، انتظارات نرخ بهرهای سرمایه گذاران تقویت میشود و در نتیجه تقاضا برای دلار کانادا افزایش مییابد. در مقابل اگر بانک مرکزی به کاهش نرخ بهره اشاره کند، همراه با تضعیف انتظارات نرخ بهرهای ارزش دلار کانادا هم پایین میآید .

برای ارزیابی PMI  وGDP ،CPI  علاوه بر سخنرانی مقامات بانک مرکزی کانادا شاخص های اقتصادی مثل آینده سیاستهای پولی بانک مرکزی کانادا به کار میروند. به همین دلیل آن سه شاخص بیشترین تأثیر را بر دلار کانادا میگذارند. معمولاً تغییرات غیرمنتظره شاخصهای اقتصادی موجب نوسان شدید دلار کانادا میشوند. در واقع تغییرات غیرمنتظره شاخصهای اقتصادی منجر به تغییر انتظارات نرخ بهرهای بازارمیشود.

تمایلات ریسک در بازار کانادا

کانادا یکی از صادرکنندگان منابع طبیعی کلیدی در جهان است نفت خام، محصولات کشاورزی، الوار و گاز طبیعی بیشترین سهم را در صادرات کانادا دارند به همین دلیل کانادا در زنجیره تأمین جهانی نقش کلیدی دارد و این موضوع باعث میشود تا دلار کانادا نسبت به چشمانداز آتی اقتصاد جهانی حساس شود هر گونه تغییر در چشم انداز رشد اقتصاد جهانی که موجب تغییر تمایلات ریسکی بازار میشود، بر دلار کانادا تأثیر مستقیمی خواهد گذاشت. یعنی تشدید جریانات ریسک گریزی موجب تضعیف دلار کانادا و بهبود جریانات ریسکپذیری موجب تقویت دلار کانادا خواهد شد علاوه بر این دلار کانادا چهارمین ذخایر بزرگ نفتی دنیا را دارد. به همین دلیل تغییرات قیمتی نفت خام موجب نوسان دلار کانادا میشود. از آنجایی که نفت سهم قابل توجهی در بخش صادراتی کانادا دارد هر گونه تغییر قیمتی نفت خام میتواند بر چشمانداز اقتصادی کانادا تأثیر بگذارد و در نتیجه سیاستهای پولی بانک مرکزی کانادا را تغییر دهد. به همین خاطر معامله گران دلار کانادا همواره باید به نوسانات

قیمتی نفت خام هم توجه داشته باشند.

رابطه اقتصاد کانادا با اقتصاد آمریکا

تقریباً مقصد 80 درصد صادرات کانادا کشور آمریکاست. این یعنی رابطه قوی میان اقتصاد کانادا و آمریکا وجود دارد. هر گونه تغییر در تقاضای کل آمریکا میتواند به طور مستقیم بر اقتصاد کانادا تأثیر بگذارد .

 تقریباً 5.1 درصد حجم معاملات ارزی دنیا مربوط به دلار کاناداست. دلار کانادا هفتمین رتبه را در دنیا دارد وششمین جفت ارزی USDCAD  هم بیشترین معاملات را به خود اختصاص داده است. در واقعUSDCAD  است که بیشترین معامله روی آن انجام میشود. این یعنی میزان نقد شوندگی دلار کانادا و جفت ارز .بسیار بالاستUSDCAD .

رابطه نزدیک اقتصادی کانادا با آمریکا باعث میشود تا برخی از معامله گران از دلار کانادا بهطور غیرمستقیم برای پوشش ریسکهای اقتصادی آمریکا استفاده کنند. برخی اوقات حتی معامله گران به جای معامله مستقیم نفت خام از دلار کانادا استفاده میکنند. با این حال بایستی توجه داشت که این روابط بین بازاری گاهی اوقات قوی و گاهی اوقات ضعیف است.


بازدید سایت خود را میلیونی کنید
فرم ارسال نظر


مطالب پیشنهادی از سراسر وب




  تهران وکیل   |   گردشگری ارم بلاگ   |   مشاور ایرانی در لندن   |   فروش تجهیزات ویپ  


آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین مطالب مجله


درمان انواع بیماری ها با مصرف آب قلیایی درمان انواع بیماری ها با مصرف آب قلیایی مشاهده